Ученици от СУ „Христо Смирненски“ в Черноочене „На Ти с природата“

Исмет ИСМАИЛ

На 22 април – Международния ден на Земята, учениците от Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене отправиха послания да пазим природата и да се грижим за нея.

Възпитаниците подготвиха стихове и песни, и слушаха беседа в пространството „Слънчо кът“. Те подчертаха, че е много важно човек да се върне при-рода…

В двора на училището, заедно с ръководството на средното училище, ученици, учители, представители на Община Черноочене и на Обществения съвет към СУ „Христо Смирненски“ посадиха дръвчета от вида туя и камелия.

Децата от началните класове на училището с интерес наблюдаваха инициативата и надградиха знанията си за опазване на околната среда и важността да посадиш дървета.

От името на училищното ръководство на СУ „Христо Смирненски“ с. Черноочене директорът Юлия Чортленева благодариха на организаторите на инициативата.

Малките ученици от своя страна обещаха, че ще обърнат голямо внимание и на поддръжката им. За да не изсъхне дръвчето през определен период ще ги поливат. Дървото скрива в себе си много символики за младите. То показва, че ако не се предадеш на вятъра, ще получиш силни корени. След всяка изминала година ще стават по-големи и здрави.

Смисъла на успеха е да се научите да имате търпение. Една китайска поговорка казва: “Най-доброто време за засаждане на дърво беше преди 20 години. Второто най-добро време е сега.” Дървото скрива в себе си много символики за младите. То показва, че ако не се предадеш на вятъра, ще получиш силни корени. След всяка изминала година ще стават по-големи и здрави. Смисъла на успеха е да се научите да имате търпение.

Една китайска поговорка казва: “Най-доброто време за засаждане на дърво беше преди 20 години. Второто най-добро време е сега.

22 април Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света. За първи път се отбелязва на 22 април 1970 г., като от 1990 г. е обявен за международен празник. България е една от първите страни, присъединили се към празнуването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, както и съхраняване на живота на планетата.

През 1992 г. над 30 хиляди деца от България се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *