15 са номинациите за народни представители от ДПС в Ардино, водачи на листата са Делян Пеевски и Джевдет Чакъров

Гюнер ШЮКРИ

 

Структурите на ДПС в Ардино издигнаха за водачи на кандидат-депутатската листа на Движението в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район за предсрочните парламентарни избори на 9 юни председателите на партията Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров. Това стана ясно след проведеното разширено заседание на Общинския съвет на ДПС-Ардино.

Номинации за кандидатската листа на ДПС в Кърджали получиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, областният председател на ДПС Ресми Мурад, настоящите народни представители в 49-то Народно събрание от Кърджали Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед и Павлин Кръстев, председателят на Общински съвет – Ардино Сезгин Байрям, зам.-кметът на община Ардино Наско Кичуков, председателят на Женската структура на ДПС в Ардино Зюлфие Ибрямова, началникът на отдел „ГРАО” към община Ардино Мехмед Алиев, юристът от Кърджали Муса Сеидахмед, бившите народни представители в предишни парламенти Мукаддес Налбант и Мустафа Ахмед, председателят на Общинския съвет на ДПС в Джебел Сейфи Мехмедали.

Председателят на общинската организация на ДПС Шахин Байрамов запозна присъстващите с процедурите и критериите за номинации на кандидат-нароните представители от листата на ДПС, определени от Централния съвет на ДПС. Основното условие е да бъдат избираеми личности с обществен авторитет, които споделят идеите на ДПС и на либерализма.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан благодари на структурите на ДПС за номинацията му да бъде кандидат за народен представител, но си направи самоотвод. Той мотивира решението си, че неговият основен приоритет е управлението и развитието на общината, както и поетите ангажименти и обещания от негова страна пред населението на Ардино.

„Благодаря ви за всичко направено досега от вас в името на нашите граждани и нашата партия. Тези резултати са постигнати с огромни усилия и труд от всеки един от вас. Пред нас стоят много предизвикателства. Всичко около нас се променя много динамично. За съжаление България не можа да намери това политическо успокоение и политическа стабилност за да може ние по-предвидливо да тръгнем да работим за това, което сме обещали на хората. Виждате, че когато се сменят правителства и парламенти, това няма как да не се отрази най-малко върху скоростта, с която искаме да работим. В този смисъл ние трябва да благодарим на нашата партия и на народните ни представители, че наистина постигнаха консенсус по отношение на инвестициите в общините, но има много още какво да се желае в тази посока. Ние се радваме, че това е едно добро ново начало за развитието на общините в България. Ние нямаме само инфраструктурни проблеми, имаме и проблеми, които стоят в центъра на Европейската политика за зелената сделка, за отношението към водните ресурси. Тези въпроси ние като местна власт няма как да ги решаваме сами, като местна власт можем да дадем само нашият принос и нашите предложения към парламента и държавните институции. Сега е времето да говорим за европейски политики и бъдещото на Европа в следващите 5 години, защото изборите за европейски парламент и предсрочните парламентарни избори ще бъдат „2 в 1“ на 9 юни. Нека тези избори да са ново начало, начало което да води до ускорено развитие на страната така, че хората да останат да живеят в България и в нашите райони, защото ние усещаме обезлюдяването на населените места най-много. Моят апел е да направим всичко възможно заедно и последователно да работим за да спрем този миграционен процес“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че предстоят много важни избори и очаква пълна мобилизация от структурите на ДПС в Ардино. „Организацията е мотивирана, единна и на 9 юни да гласуваме мощно за да надминем резултатите от изминалите местни избори и да постигнем рекорден резултат. Според последните социологически проучвания, ДПС вече е втора политическа партия в страната. Нека да го превърнем във факт и да се гордеем, че сме втора политическа сила и да бъдем част от управлението на страната, защото ние разполагаме с качествени кадри, които ще изведат страната от кризата. Нека на 9 юни покажем на всички, че Ардино ще даде своя много добър принос към общия резултат на нашето семейство – Движението за права и свободи“, каза в заключение Изет Шабан.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад заяви, че на предстоящия вот на 9 юни партията има уникалния шанс да постигне уникален резултат, който ще даде възможността да бъде втора политическа партия в страната, както и мандатоносители. „Тогава ние ще имаме възможността да излъчим правителство, което да работи за развитието на България и най-вече за развитието на нашите райони. С това разбиране, с тази идея и с тази отговорност трябва да подходим към изборния процес. Вярвам на актива на ДПС в Ардино, че ще дадат всичко от себе си за постигане на максимален изборен резултат и с взаимни усилия ще постигнем целите, които стоят пред нас“, заяви Ресми Мурад.

„Нека отново да бъдем единни и сплотени за да имаме изключителен рекорден резултат за последните десетилетия. Убеден съм, че всички вие в тази зала осъзнавате важността на предстоящите избори „2 в 1“ и ще направите всичко възможно на 9 юни вечерта да се поздравим с един рекорден резултат както за Ардино, така и за областта“, заяви народният представител Байрам Байрам.

Депутатът Павлин Кръстев благодари на присъстващите за постигнатите много добри резултати през изминалите избори, особено на местните. „Благодаря ви, че работите с хъс. Благодарение на вашата усърдна работа Ардино и област Кърджали постигнаха добри изборни резултати. Надявам се сега да ги надградим за да бъдем втора политическа партия в страната“, заяви Павлин Кръстев.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *