Кърджалийските баскетболистки тръгват към медалите в шампионата Победиха елитния тим на „Славия“ – София

Валентина ИВАНОВА

В София завърши предпоследният кръг в Дивизия „Запад“ на Държавното първенство по баскетбол за девойки до 16 години. Спортен клуб „Орфей“ – Кърджали се представи повече от убедително, записвайки две победи срещу елитните отбори на „Славия“ и „Монтана“. Това нареди родопчанки, изиграли 8 мача, на второ място след „белите“ – с 10 мача. Надеждите на треньора Димитър Георгиев е за силно представяне в оставащите двубоя, което ще даде шанс на кърджалийския тим да поведе в дивизията, макар че заелите първите две позиции отиват на финал. Там ще срещнат най-добрите два тима от Зона „Изток“.

В групата на „Орфей“ участваха още отборите на столичния „Академик 17“, НСА, „Академик“-Пловдив и др.

Момичетата от Кърджали показаха изключителни качества и характер в мача срещу своя стар познайник – отбора на „Славия“. Двата тима се срещат за четвърти път, но досега столичанки винаги побеждаваха.

Мачът беше оспорван, моите възпитанички издържаха в единоборствата, играха като сплотен  отбор, раздадоха се максимално и заслужават поздравления. По някое време водихме с 16 точки, после разликата стана 3 точки, но се справихме и за първи път се наложихме над такъв голям отбор какъвто е „Славия“, сподели за „Нов живот“ треньорът Георгиев.

Съставът на „Орфей“ се състои от ученички в 8 и 9 клас на различни кърджалийски училища, най-много – от СУ „П.Р.Славейков“. Те вече втора година се сработват и развиват успешно. Миналата година спечелиха бронзовите медали на държавното първенство. Сега отново си поставят целта да играят финал.

Амбициозното ръководство на „Орфей“ с президент Милко Багдасаров и треньор Димитър Георгиев от създаването на баскетболния клуб преследва задачата да върне славата на обичания в Кърджали спорт и да увлича все повече млади хора към него. Засега го прави успешно.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *