Не дават Арена Арда за домакински стадион на Крумовград Президентът Басри Саров смята, че всеки мач в Кърджали е от полза за региона

Валентина ИВАНОВА

Ръководството на Футболен клуб „Крумовград“ излезе с декларация до всички фенове на любимата игра от региона. В нея то обяснява напразните усилия да получи разрешение да ползва Арена „Арда“ за домакинските си двубои.

Президентът на „Крумовград“ Басри Саров обясни за „Нов живот“, че е въпрос на време изграждането на подходящо съоръжение. Идеята за нов стадион в Крумовград вече се материализира в конкретни планове и срокове. Вярваме, че догодина, 2025-та, ще имаме стадион, отговарящ на най-високите изисквания на ФИФА и УЕфА, където ще подкрепяме любимия си отбор.

В тази връзка, за пореден път направихме опит ФК Крумовград да играе домакинските си мачове в гр. Кърджали. Все пак сме в една област и само 40 км един от друг. Много крумовградчани живеят в Кърджали, а и много кърджалийци идваха да ни подкрепят на мачовете ни във втора и трета лига в Крумовград.

Басри Саров

Но получихме категоричен отказ от Рамадан Яшар, чийто статут не ни е ясен. Беше ни заявено безцеремонно да си търсим друго място. Искаме да напомним, че именно ние, хората от Крумовград, ангажирани с отбора на ФК Крумовград издържахме отбора на “Арда”-Кърджали в трета и втора лига. Покривахме 95% от бюджета на “Арда”, водени от разбирането, че красивият ни роден край заслужава отбор в професионалния футбол. Благодарение на нашата над седемцифрена инвестиция в “Арда”, град Кърджали има отбор в Ефбет Лига, се казва в декларацията на Футболен клуб «Крумовград».

Последвайте ни и във Facebook

 

1 Отговор

  1. Нейзвестен каза:

    Ами дано го дадат.Много по добре щте е отколкото в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *