Призови места за изпълнителите на „Йовков“ от XIII Международен фолклорен фестивал

Нов живот

Певците от ДФВГ към СУ „Йордан Йовков“ -Кърджали с ръководител госпожа Гинка Матева спечелиха златен и сребърен медал и специална награда от XIII Международен фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“, който се проведе на 21.04.2024г.  в  с. Сладун, общ. Свиленград.

Групата получи Златен медал и парична премия за изпълнението на песните „Киряко, бяло момиче“ и „Бре чули ли сте, разбрали“ от Беломорска Тракия, както и за изпълнението на песента „Кърши Тодоро“ от репертоара на Кичка Савова.

При индивидуалните изпълнения Надежда Ангелова и  Йоана Атанасова бяха удостоени със Специална награда на фондация „Кичка Савова“-Участие в Майсторски клас на народната певица Дарина Славова. Надежда се представи с родопската песен „Соньо, ти мой соньо“  и „Марийка за вода отива“ от репертоара на Кичка Савова. Йоана изпълни родопската песен „Извор вода извираше“ и „Чула съм любе, разбрала“ от репертоара на Кичка Савова.

Росица Димчева изпя песните „Драгано“-тракийска и „Раде, Раде“ от репертоара на Кичка Савова и бе наградена със сребърен медал, а Анна Добрикова – песните „Ранила е хубава Гроздана“ от Тракия и „Слънце грее“ от репертоара на Кичка Савова.

Клуб „Журналист“

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *