Цветелина Георгиева от Ардино разби китайската хегемония в тениса на маса Стана единствената европейка с победа над азиатския тим

Валентина ИВАНОВА

Двете най-силни състезателки на Спортен клуб по тенис на маса «Юнак» – Ардино участваха в оспорвания турнир за Световната купа, който се проведе в Люксембург от 17 до 20 април. Цветелина Геориева и Сиделя Мутлу се бориха мъжки, но отпаднаха на осминафиналите. Въпреки това, двете се наредиха сред 16-те най-силни девойки съответно до 19 и до 17 години.

При 17-годишните има само три състезателки от европейски държави, едната от тях е Сиделя. Всички останали са от азиатски страни, обяснява треньорът на клуб «Юнак» Бейхан Емин.

Сиделя Мутлу

Селекционерът добави още, че победата на Цветелина Георгиева над много силната представителка на Китай е историческа. Националките на Китай имат само 4 загуби от началото на годината – едната е на Цвети, а другите три – от тенисистки от Япония и Корея.

Момичето от Ардино е единствената европейка, нарушила хегемонията на китайките. Двубоят е бил много оспорван и е продължил час и половина. След него Цвети е имала по-малко от час преди да излезе срещу италианката. Въпреки това, е повела в резултата с 2:0, но физическите й сили не са достигнали и тя е загубила осминафинала с 3:2.

Все пак двете девойки защитиха авторитета на силната тенис школа на Ардино. Да се наредиш сред най-добрите 16 в света е гордост за всеки клуб, град и страна.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *