Кметът на Стамболово Аднан Йълдъз: Пожелавам на себе си и на всички през тази година да свърши пандемията от КОВИД

Валери КОВАЧЕВ

Пожелавам на себе си и на всички жители на общината през тази година да свърши КОВИД – пандемията. Второто нещо, което искам да се случи е да приключи кризата с  високите цени и сметки за ток, която ни се отрази много лошо. Нашата община беше в оздравителна финансова програма, нямахме много средства. Заради това започнахме да въвеждаме мерки за ограничаване на използването на електроенергия. Сега предприехме  допълнителни икономии. И въпреки това фактурата, която за декември 2020 г.  беше за 8000 лева през декември 2021 година стана за 32 000 лева, каза кметът на община Стамболово Аднан Йълдъз във връзка с очакванията му за 2022 година.

Имаме заложен проект за реконструкция на довеждащия водопровод от шахтовите кладенци на река Арда до помпената станция в село Силен. Вече сме направили процедура провели процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. Търсим финансиране. С решаване на този проблем ще подобрим водоснабдяването в почти всички села в общината. Това ни е основният приоритет.

Продължаваме също работата по обновяването и благоустрояването на уличната мрежа в селата. За това смятаме да заделим повече средства от капиталовите ни разходи в новия бюджет, уточнява кметът, уточнява кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *