Оркестър „Рожен” ще свири на празника на Дрангово на 21 май

Валери НЕДЯЛКОВ

След двегодишно прекъсване заради извънредната епидемична обстановка в страната през тази пролет в кирковското село Дрангово възстановяват традиционния си селищен празник. Той ще се състои в двора на училището на 21 май, събота. Официалното откриване е насрочено за 10 часа. Жителите и гостите ще бъдат поздравени от кмета на селото Радостина Чилингирова. Поканен е и кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман.

Специална програма за дългоочакваното събитие са подготвили децата от Детска градина „Славейче” и учениците от Основно училище „Васил Левски”. В 11. 30 часа ще започне  фолклорна програма на оркестър „Рожен” от Смолян, който ще поддържа настроението до 17 часа. Празникът ще продължи с музикално веселие със Симеон Заимов и Алекси Димитров. Ще се включат и местни изпълнители.
Организатори на празника са кметството, читалището и училището.

Първият събор в Дрангово се е провел на 9 април 1972 година. На 8 април същата година в центъра е открита паметна плоча на полковник Борис Дрангов, на когото през 1934 е кръстено селото. В сегашния му вид празникът за първи път е честван на 24 май 1996 година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *