Болницата в Кърджали стяга 90-годишен юбилей, отчита сериозни резултати /Видео/

  • Книга ще разказва за дейността през последното десетилетие

Валентина ИВАНОВА

Тази година най-голямото здравно заведение в област Кърджали, МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, навършва 90 години от създаването си. Това е един юбилей, който искаме да отбележим, за да отдадем дължимото на всички наши предци, работили преди нас, дали облика на града, съобщи проф. д-р Тодор Черкезов, директор на здравното заведение на пресконференция.

 

Стотици медицински служители лекари сестри, лаборанти, акушерки, които са се грижили за здравето на населението в региона в този 90-годишен период. Юбилярите ще използват повода да изразят благодарността си към пацииентите, доверили се на специалистите в  лечебно заведение, когато са имали здравни проблеми. Въпреки неизбежните критични бележки като цяло обществената оценка към дейността на болницата е позитивна.

Годишнината за нас не е някакъв връх, а е етап в развитието на здравното заведение. Искаме да сме в синхрон с времето, в което живее, т.е. да можем да предложим качествени и добри грижи. Подготвили се цикъл от мероприятия, за почнали още през 2021 година. Започнахме с анонс към миналото, издавайки книга за  една личност с особени заслуги в развитието на областното здравеопазване, каквато е д-р Сергей Ростовцев.

Голям интерес предизвика проведената през април национална юбилейна научна конференция. Успешна научна проява под надслов „Човек, общество, медицина“, предстои докладите от нея да бъдат издадени в сборник.

На 7 юни е кулминацията на тържествата. В 14,30 часа ще бъде открито обновеното отделение по травматология, напълно променено като обстановка и условия за пациентите. Средствата от Министерството и спонсори от област Кърджали.

По-късно вечерта ще има официална част с приветствия и награждавания.

Нова притурка към книгата посветена на 80 годишната, която ще разказва за последните 10 години от дейността на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *