Шампионски страсти съпътстваха спортния празник в гимназия Васил Левски в Кърджали

Нов живот

С много игри, настроение и състезателен дух спортният празник под надслов „Спорт в училище за здравословен начин на живот“, който се проведе на 19 май 2022 г. в Професионална гимназия „Васил Левски“ в Кърджали. В него взеха участие ученици от всички класове в училището.

Денят започна с щафетни игри „Бързи, смели, сръчни“. Двата отбора трябваше да се справят с няколко състезания за ловкост, бързина и прецизност, събирайки букви, в края на които да изпишат името на най-великия син на България със събраните картончета. И двата тима завършиха почти наравно – с 2 секунди разлика.

Състезанието в отборните битки по теглене на въже разпали много шампионски страсти и „Жълтите“ пометоха с лекота „Червените“.

Най-оспорвана и емоционална беше надпреварата по канадска борба, както сред учениците, така и сред учителите. Тук всеки искаше да премери сили един с друг. Почетното първо място тук си извоюва десетокласникът Милен Иванов, следван от Мерт Юксел от 9 клас.

Последва баскетболна среща, в която с абсолютен превес спечелиха осмокласниците с 10 на 0.

Спортните дейностите продължиха със състезание по майсторско колоездене. Участниците в него трябваше да минат по рампа, да карат велосипед с една ръка, лавирайки около конуси с чаша вода в ръка и яйце в лъжица. Първо място спечели  Симеон Георгиев от 10 клас, второ –  Милен Иванов от 10 клас и трето – Джан Ангелов от 8 клас.

Два сборни отбора с вратари – учители, мериха сили във футболен мач, който завърши с 2:1 за отбора с капитан Йозкан Камбер /учител, теоретично обучение/.

Спортните игри бяха съпроводени с много хъс , усмивки, снимки и добро настроение.

Празникът беше закрит от директора на гимназията – инж. Нина Терекиева, с думите, че за пореден път се убедихме, че спортът сближава хората и дава възможност на младите да изявяват себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *