Над 180 деца и ученици взеха участие в седмицата на спорта в община Крумовград

Нов живот
Над 180 деца и ученици взеха участие в спортните мероприятия, организирани от общинска администрация Крумовград, по случай 17 май – Ден на българския спорт.
Седмицата на спорта стартира на 17 май с приветствие от заместник кмета на община Крумовград г-жа Неждие Акиф, която поздрави децата и учениците и им пожела успех в щафетните игри.
С много радост и емоции преминаха надпреварите в игрите „Бързи, смели, сръчни“, които се проведоха в първия ден на спортната седмица във физкултурния салон на СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград. Отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Странджево беше пръв по бързина, последвани от отбора на СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград, а на трето място бяха учениците на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ с. Подрумче. Правилата на играта бяха определени от гост водещ на игрите като всички участници участваха в надпреварата с прескачане на препятствия, скачане с чували, преминаване на тунели. Най-забавна и оспорвана беше финалната игра с дърпане на въже.
За настроението на децата от детските градини по повод спортния празник беше поканен клоун, който зарадва най-малките с много музика, танци, балони и бонбони.
Проведоха се и състезания по лека атлетика, крос, бягане и хвърляне на топка. В надпреварата взеха участие ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград, ОУ „Христо Ботев“ с. Гулийка и ОУ „Васил Левски“ с. Луличка.
Учениците от първи гимназиален етап на СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград и ПГ по транспорт „Христо Смирненски“ гр. Крумовград изиграха приятелска волейболна среща.
Турнир по шах и тенис на маса се проведе в последния ден на седмицата на спорта. Най-добрите в турнира получиха грамоти. С поощрителни награди бяха наградени най – активните участници в спортните игри.
Всички игри се проведоха с подкрепата на учителите от училищата и ЦПЛР – ОДК Крумовград.
Приятелската футболна среща между ФК Крумовград и ФК Момчилград /възрастова група I – IV ти клас/, поради проливния дъжд в четвъртък беше отложена за 23 май /понеделник/ от 17:00 ч. на Стадион Крумовград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *