150 деца от община Кърджали днес пяха, танцуваха и рецитираха на сцената на читалище „Обединение” (Снимки+Видео)

Днес след две години прекъсване заради пандемията в голямата зала Народно читалище „Обединение 1913” в Кърджали се проведе тринадесетия Фестивал на детското творчество „Петя Караколева”. Тази година той беше съчетан с връчването на Националната награда за детска литература „Петя Караколева” на лауреата за 2021 година. Включиха се групи от четиринадесет читалища в община Кърджали и от Обединен детски комплекс с изпълнения на танци, песни и с рецитиране на стихове на Петя Караколева. Общо участваха около 150. От минали години са по-малко. Тогава имахме по над 220 участници. Причината да са по-малко е извънредната епидемична обстановка. Децата не са репетирали, не успяха да се подготвят, каза секретарят на НЧ „Обединение 1913” Камелия Чолакова.

Организатори на фестивала са  читалище „Обединение 1913” и община Кърджали.

Директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Ширин Сюлейман поздрави участниците във фестивала и изрази благодарността на общинската управа към децата за голямата им любов към изкуството, за усилията да съхранят жив творческия дух на голямата детска писателка и поетеса Петя Караколева.

Носителката на Националната награда за детска литература „Петя Караколева” Ваня Георгиева поздрави децата и им благодари за усмивките и аплодисментите.

Фестивалът беше открит от децата от школата за балет към НЧ „Обединение 1913”.

Всички групи и участници във фестивала получиха грамоти за участие.

Текст и снимки: Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *