Водната топка в Кърджали възкръсва като птицата Феникс, започва нова ера

  • Момчета и момичета тренират в покрития басейн в Езиковата
  • След дълга пауза ватерполистите на „Арда“ ще участват в международни турнири

Валентина ИВАНОВА

След двегодишна пауза водната топка в Кърджали излиза отново на сцената. Момчета и момичета започнаха тренировки още през месец март в новооткрития реновиран басейн в Езикова гимназия „Христо Ботев“. Подготовката им навлезе в активна фаза от 6 дни в седмица, тъй като предстоят три големи състезания, където Спортният клуб по водна топка „Арда“ ще участва през следващите месеци.

От родените между 2007 и 2010 година запазихме 15 по-опитните момчета. Те сформираха ядрото на два от отборите: момчета, родени 2009-2011, и момичета, родени след 2007, с които това лято ще участваме в три състезания, съобщи за „Нов живот“ старши треньорът Иван Кръстев.

Първият турнир е международен и ще се проведе в курорта „Свети Свети Константин и Елена“ от 10 до 12 юни. Той се организира от международния съдия по водна топка Огнян Герасимов от Кърджали заедно с два отбора от Молдова. При девойките ще участват пет отбора: „Арда“, „Арена“-Бургас, „Триумф“ – Букурещ и по един от Молдова и Украйна. Успоредно с тази надпревара ще тече състезанието при момчетата родени след 2009, където сили ще мерят 11 състава, сред които съставите на „Арда“, „Тича“ и „Аква спорт“ от Варна, „Арена“ – Бургас и по няколко отбора от Румъния, Молдова и Украйна.

Тръгваме към Черно море с треньора Величко Каабоюков, водейки 23 състезатели. За нашите млади играчи и новосформирани състави е от изключителна важност да участват в истинско състезание. За повечето от тях това е дебют, тъй като досега те не са имали такъв шанс, добавя Кръстев.

Следващите два турнира са в Бургас за Купата на България. От 17 до 19 юни – за момчета, родени 2010 година, а от 22 до 24 юли – за момичета, U 15.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *