Последователите на Джими сътвориха празник на изобразителното изкуство в ОДК

Нов живот

Истински празник на изобразителното изкуство сътвориха в ОДК участниците в VIII-я Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри“, в памет на художника и почетен гражданин на Кърджали Джемал Емурлов – Джими, който ни напусна през 2014 година.

В артистичното състезание участваха 220 рисунки от 18 училища и школи от 10 населени места от областта. 27 деца получиха награди – 7 специални и 20 – в трите възрастови групи, селектирани от тричленно жури. Една от специалните награди –  от семейството на художника,  бе връчена от дъщеря му – Десислава Емилиянова.

Творбите на младите автори „изгряха“ в изложба, подредена в залите и фоайетата на Комплекса.

Конкурсът се организира от Община Кърджали и Общински детски комплекс с подкрепата на Регионалното управление на образованието и Средно училище “Владимир Димитров – Майстора“.

На откриването на изложбата, директорът на ОДК Златка Пеньова обяви от името на Инициативна група „Приятели на Джими“, че за втора поредна година ще бъде връчена стипендия на изявен абитуриент, който е приет във висше учебно заведение с насоченост в сферата на изкуствата. Неговото име ще стане известно през месец септември. Първият носител на стипендия „Джими“ е Миглена Каменова, възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК, която е студентка в Пловдивския университет специалност „Дизайн и печатна комуникация“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *