Деветнадесетгодишен от Кърджали извади най-много риба край Дяволския мост

Гюнер ШЮКРИ

19-годишният Мурад Осман от Кърджали е победителят в традиционното състезание по риболов, което се проведе в събота в местността „Дяволския мост“. Той спечели първото място с 4,260 кг улов. Втори след него се класира Венцислав Костадинов от Смолян с 4,100 кг, а трети е Севгин Якубов от Ардино – с 2,430 кг.

„За първи път участвам в състезанието. От регионалните медии научих за него. Това е първото ми отличие и съм много щастлив. Благодаря за перфектната организация, както и на всички участници, че бяхме заедно“, заяви победителят Мурад Осман.

Победителят Мурад Осман /по средата/

В петото издание на риболовния фест на река Арда край Дяволския мост участие взеха над 40 състезатели от Кърджали, Смолян, Баните и Ардино. Той бе открит от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан откри с „Добре дошли!“ и изрази задоволството си, че има и много деца, и дами сред участниците. Той уточни, че догодина риболовният фест може да се проведе и на други места в общината.

На откриването на риболовния фест присъстваха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината Наско Кичуков и Неджми Мюмюнходжов.

Участниците в състезанието по улов на речна риба бяха разпределени в три възрастови групи – деца, мъже и жени. Надпреварата протече в рамките на три часа за жени и мъже и два часа за деца

Точно в 12,00 часа бе обявен и финалът на състезанието, и всички участници се насочиха към съдиите за измерване на улова и определяне на победителите.  При жените първото място със 190 грама улов спечели Нарин Чобанова от Ардино. При децата победител за втора поредна година стана 14-годишният Семир Осман. На втора позиция е Мерт Самир, а на трета – Ерте Мюмюн, и тримата от Кърджали.

Наградата за най-малка уловена риба (8 см.) отиде при Ресул Рейхан от Ардино. А Венцислав Костадинов от Смолян грабна приза за най-голяма уловена риба (31 см.)

Най-малкият участник в състезанието бе 6-годишният Ерте Мюмюн, който бе дошъл заедно с родителите си, а най-възрастният бе – 56-годишният Недим Мустафа от Кърджали.

Грамотите и предметните награди на класиралите се на първите три места връчи председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

За доброто настроение на присъстващите на риболовния фест се погрижиха талантливият ардински музикант Ергюн Мюмюнов. Края Дяволския мост се извиха кръшни хора.

Риболовният фест на  река Арда край Дяволския мост е една чудесна алтернатива за отдих и развлечение през летните месеци. Всички участници и присъстващи останаха с удоволствието от хубавия ден сред уникалната природа на Дяволския мост. Денят завърши с вкусна скара, рибарски шеги и много снимки.

Организатор на проявата бе община Ардино съвместно със спортните клубове, Туристическо дружество „Белите брези“, Общинския музей, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБПММН), ЦПЛР (ОДК), Читалище „Родопска искра 1921“, Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *