Преносим климатик за горещо и студено време

В жегата, която през последните дни постепенно обхваща и нашите ширини, искаме да се скрием някъде и за предпочитане да легнем под вентилатор. Ако сме в движение обаче, това няма как да се случи.

Изглежда обаче, че е намерено по-добро решение – вентилаторното устройство QOOLA . Вярно е, че джаджата е предназначена за тренировки, но каква е разликата, в жегата всички средства са добри.

Климатикът има четири режима на охлаждане и може да намали температурата около тялото до доста комфортните 15 градуса по Целзий. Той ще бъде полезен и в студа, тъй като може да загрее въздуха до 45 градуса.

Самото устройство в момента е в процес на набиране на средства за серийно производство на платформата Kickstarter и вече е събрало над 150 000 долара. Очаква се, че когато устройството влезе в продажба, ще струва малко над $100.

„Има безкраен брой дейности на открито, които са идеални за лятото, но не и за много горещо или влажно време. Екстремната топлина може да ви измори и да застраши здравето ви, тъй като може да доведе до топлинен удар. Нека бъдем честни. В един или друг момент сме имали някакъв преносим вентилатор или охлаждащо устройство.

Най-вероятно той или е повреден, или просто не е достатъчно мощен, за да ви охлади в горещ летен ден, поради което разработихме QOOLA“, казва главният разработчик на устройството. Най-вероятно през август тази година преносимият климатик вече ще бъде в продажба.

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *