ДПС: Подкрепяме изгонването на дипломати шпиони, но да е направено по правилата

  • Той сподели, че чутото снощи от службите за сигурност „буди голяма тревога“, тъй като са възникнали съмнения дали премиерът в оставка Кирил Петков е спазил законите

Подкрепяме изгонването на дипломати, които се занимават с шпионска дейност. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в парламента.

Движението за права и свободи категорично подкрепя изгонването на дипломати, занимаващи се с дейност, застрашаваща националната сигурност на Република България.

Но считаме, че това трябва да се прави в рамките на международното и национално право, в рамките на правилата, подчерта  Карадайъ.

Той сподели, че чутото снощи от службите за сигурност „буди голяма тревога“, тъй като са възникнали съмнения дали премиерът в оставка Кирил Петков е спазил законите.

Ето защо днес Кирил Петков и Асен Василев трябваше да бъдат в залата, за да кажат къде е истината, посочи Карадайъ.

Председателят на ДПС призова още за „възстановяване на нормалността и разобличаване на лъжците не само в политиката, но и навсякъде другаде“.

По отношение на ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова България да отмени експулсирането на 70-те дипломати Карадайъ коментира, че от ДПС няма как да оправдаят такъв ултиматум, когато се касае за дейност, застрашаваща националната сигурност на страната.

Източник: epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *