Кметът инж. Изет Шабан откри новата учебна година в СУ „Васил Левски“ в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Новата учебна 2022/2023 година бе открита с цветя, усмивки, трепет и вълнение във всички училища и детски градини на територията на Община Ардино. В тях ще се обучават 500 ученици от първи до дванадесети клас и 176 малчугани в детските градини.

Кметът инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и началникът на отдел „Образование, култура и спорт“ Бахар Реджебов бяха гости на СУ „Васил Левски“, първото референтно училище на „Гугъл“ в областта. По традиция празникът започна с тържествено издигане на националния флаг, изслушване на химна на Република България, както и с посрещане на училищното знаме.

От свое име и от името на председателя на Общинския съвет кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прочете поздравителен адрес до ученици, преподаватели и родители. „Нека новата учебна година бъде успешна и ползотворна. Да открие пред всички Вас нови възможности за развитие, предизвикателства и интересни идеи, които да осъществите с успех“, се казва в него.

Поздравление, по случай новата учебна година, произнесе директорът на СУ „Васил Левски“ Аника Петрова. „СУ „Васил Левски“ е училище с традиции и възможности. Нека силата на знанието ни води напред и нагоре! Нека светлина да озарява пътя, по който вървим и успехите да се множат! Нека името на патрона на нашето училище – Васил Левски, както и досега да ни вдъхновява, учи и закриля! Съзидателна и мъдра учебна година!“, каза в словото си Аника Петрова. От името на колектива на СУ „Васил Левски“ тя изказа най-сърдечни благодарности към кмета на общината инж. Изет Шабан за оказаната подкрепа при възстановяването на оградата на училищния двор.

Директорът на училището Аника Петрова предаде ключа на знанието на първокласниците, като им пожела една ползотворна учебна година, която да бъде много успешна и изпълнена с много радостни преживявания. По стар обичай тя плисна менче с вода, за да върви по вода на учениците през новата учебна година

Най-развълнувани на тържеството бяха първокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището и влязоха в класните си стаи, както и техните родители. Тази година звънецът удари за 431 ученици в най-голямото ардинско училище. Първокласниците са 35 в две паралелки. По традиция най-малките прекрачиха училищния праг през шестица, оформена от цветя.

Талантите на учебното заведение поздравиха гостите на събитието с песни, стихове и танци.

След тържеството, кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и директорът на школото Аника Петрова, поздравиха първокласниците в класните им стаи. По традиция всички първокласници получиха книжка с български народни приказки, с лично послание от кмета на община Ардино.

Кметът инж. Изет Шабан и председателят на местния парламент Сезгин Байрям разгледаха и класните стаи на учениците от 8 и 9 клас, които ще се обучават по образователния модел 1:1 през новата учебна година.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха поздравителни адреси до учителите и учениците от всички учебни заведения на територията на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *