Треньорът Стоян Узунов: Пишем новата история на бокса в Кърджали

  • За една година клубът спечели три медала от европейски първенства
  • Двамата действащи медалисти са пример за подрастващите

Валентина ИВАНОВА

В тренировъчната зала на „Арда бокс“ се събраха състезатели и спортни деятели, за да посрещнат Алейна Мехмед, носителка на бронзов медел от последното Европейско първенство за юноши и девойки в Италия.

Алейна Мехмед

Развълнуваната боксьорка сподели впечатления от участието си: От една година се готвя за това състезание. Играх, както искам, но се оказа, че нещата не зависят само от мен. Съдиите ме ощетиха, определяйки боксьорката от Турция за победителка. Все пак съм доволна, върнах се с медал. Имах самочувствие, бях спокойна. Още повече, че личният ми треньор Стоян Узунов беше до мен. Това ми даде мотивация и допълно спокойствие. След като видяха отсъждането на съдиите, момичета от Италия, Ирландия и дори самите състезателки от Турция дойдоха да ме утешават.

Селджан Рамадан

Стоян Узунов разказа за първенството, в което са си дали среща над 350 боксьора и боксьорки от 34 държави. Видимо доволен от представянето на своята възпитаничка, той оцени участието на Алейна като много успешно и важно за нейното развитие.

Дамла Имам

Тя натрупа ценен опит. Видяхче къде се намираме в подготовката. Отчетохме добрите страни, отчетохме и грешките, които сме подценили при подготовката. Ще ги наваксаме за следващата година. Знаем какво трябва да правим и смятам, че на следващото първенство няма да позволим да бъдем ограбени. Защото този път реално бяхме ограбени. Другите състезателки, които достигнаха до финалите, не ни превъзхождаха нито с технически , нито с физически качества. Нашата победа трябваше да бъде много категорчна, за което е нужна силова физическа подготовка. Ще работим така, че следващия път решаващите мачове да не завършват по точки, за да не дадем възможност на съдиите да ни отрежат, обобщи селекционерът.

Еда Сюлейман

В залата присъства и Ергюнал Сабри – Оги, който преди дни завоюва поредната си републиканска титла. За първи път той се яви като играещ треньор на държавния шампионат в Пловдив, тъй като водеше отбора от четири девойки. Момичетата се представиха много успешно, завърнаха се с три отличия: сребърен за Селджан Рамадан, и два бронзови – за Дамла Имам и Еда Сюлейман.

Ергюнал Сабри – Оги

Стоян Узунов гордо заяви, че „Арда бокс“ пише новата история на този спорт в Кърджали.

Досега никога не сме имали двама действащи медалисти от европейски първенства, каквито са Ергюнал Сабри и Алейна Мехмед. Тази година имаме три медала от първенства на Стария континент – при младежите Ергюнал спечели бронз, при мъжете до 22 години стана вицешампион на Европа, а Алейна спечели единственото отличие за България при девойките, завърши треньорът на „Арда бокс“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *