Децата на община Черноочене се включиха в традиционния селищен празник, повдигнаха настроението на присъстващите

Исмет ИСМАИЛ

И тази година, след двугодишна пауза заради пандемията, празнична програма на възпитаниците на най-голямата в района детска градина – „Знаме на мира“ в Черноочене, Група „Славейче“ с. Житница и деца от фолклорна група към Народно читалище „Никола Вапцаров 1957“ село Комунига донесе много настроение на дошлите на традиционния селищен празник.

Пременени в костюми децата пяха, танцуваха и споделиха щастливи мигове с родителите си и дошлите на празника. Във вълнуващия музикален спектакъл се включиха дори най-малките.

Под ръководството на своите учителки, малките бяха подготвили с много обич празнична програма.

Със стиховете за родната земя успяха да развълнуват присъстващите.

Директорът на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти заяви, че с голямо желание се включват в празника. Тя допълни, че през годините ръководството на община Черноочене винаги е помагало на градините, където се полагат грижи за най-малките жители на района.

Ръководството на Община Черноочене се погрижи всеки участник да получи подарък за доброто представяне на малчуганите.

Кметът на Общината Айдън Осман поздрави присъстващите със селищния празник. Той подчерта, че тези тържества са символ на разбирателството и привързаността към родните места.

Благодарение на реализираните проекти община Черноочене става по-добро място за живеене, заяви той. И допълни, че през изминалия период са разрешени основни проблеми, свързани с общинската пътна мрежа, улиците в населените места, водоснабдяването и канализацията. Убеден съм, че искрените чернооченци оценяват това, каза Айдън Осман.

Програмата продължава със свободни борби. Утре следва шах турнир и бридж-белот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *