Бридж-белот събра играчи и кибици в Черноочене

Исмет ИСМАИЛ
28 участници, разпределени в 14 двойки премериха уменията и късмета си ма турнир по бридж -белот в Черноочене по случай селищния празник.
Първи се класираха играчите Ерол Осман и Мехмед Дуран, а втори са Апти Садула и Мехмед Дурмуш. Трети останаха Юксел Исмаил и Мюмюн Исмаил, а четвърти Сабит Мустафа и Рами Мурадов.
„Бридж-белотът е игра на карти. Правилата са смесица от тези на британския бридж и френския белот. Традиционно се играе от четирима, но може да се играе и като отборен турнир, обясни един от участниците.
Турнирът имаше строги правила на участие, а за да се запази спортно-приятелския дух на събитието за  тези, които  само наблюдават играта беше важно да пазят тишина – кибиците се мъчеха да мълчат.
Съзтезателната програма започна в 11.00 часа и продължи около 5 часа. Наградният фонд за победителите бе  връчен от кмета на Община Черноочене Айдън Осман.
Жителите на Черноочене винаги са търсили начини да направят живота си по-колоритен и богат на събития. Мераклиите са много, а играта е емоционална  и създава нови спомени и приятелства, сподели кметът.
Той даде много добра оценка за организацията на турнира в Черноочене и сподели удовлетворението си от многото участници в него и спортсменска игра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *