Училище „Славейков“ в Кърджали бе домакин на тридневна „Академия за млади лидери“

Нов живот

Училището за шампиони отново събра млади надежди, този път в областта на младежката инициативност, творчество и обучение. Средно училище „П. Р. Славейков“ бе домакин на тридневната  „Академия за млади лидери“ в Кърджали като  част от проекта „Европейска година на младежта, Национални координатори – България“, финансиран от Европейската комисия по Договор за безвъзмездна финансова помощ № EAC-2022-0233 и със средства в рамките на бюджета на Министерството на младежта и спорта, която се провежда в  6 различни дестинации в България – Сандански, Ямбол, Вършец, Търговище, Габрово и Кърджали. Всяка една академия е насочена към 30 млади участници на възраст 15-29 години.

В периода 28-30 октомври 2022 в  СУ „П.Р.Славейков“ младежи от област Кърджали и Бургас се обучаваха по следните теми: „Управление и трансформация на конфликти“; „Асертивно поведение, умения за водене на преговори и ненасилствена комуникация“; „Стереотипи, предразсъдъци, дискриминация. Умения за справяне с насилие, основано на различията“ и„Младежко лидерство. Видове лидерство – нагласи, умения, участие“.

Обучител бе Бистра Георгиева с изключителен опит в тази област, а специален гост и част от екипа е инфлуенсърът Артьом.

Три дни интерактивни игри, ролеви игри, енергизатори и всякакви прийоми се използваха за активизиране и мотивиране на участниците да извлекат най-доброто от себе си и да развият способностите си.

42 сертификати раздаде Бистра Георгиева на преминалите Академията за млади лидери от област Кърджали и от морското училище в Бургас. Специални благодарности изказа екипът организатори на директора Милко Багдасаров, присъствал на по-голямата част от форума и на координатора от името на „Славейков“ Катерина Дикмева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *