Кърджали за първи път има европейски шампион по карате

Валентина ИВАНОВА

Тунджай Тасим, най-добрият каратист в Кърджали, се завръща от Европейското първенство за кадети, юноши, мъже и ветерани в румънската столица Букурещ като европейски шампион по кумите и вицешампион по ката. Десетокласникът от Средно училище «Отец Паисий» представи България в категория +70 кг във възрастовата група под 16 години.


Младият талант тренира в продължение на 4 години в кърджалийски клуб, после се насочва към хасковския «Възход», където нивото е по-добро. Негов треньор там е Димитър Тренков.

Тунджай със своя треньор Димитър Тренков

Освен каратето, Тунджай обича програмирането и историята. Вижда бъдещето си свързано с информатиката и информационните технологии. Той е отличник, първенец на своя випуск. Спортът не му е попречил на учението. Нещо повече – възпитал го е на трудолюбие и вяра в себе си. Смята, че е изключително важен за децата и младите хора. Може би затова вече четвърта година обучава във Военния клуб 16 малчугана на по 5-6 години и ученици от 7-8 клас. Най-добрата му възпитаничка Рабия Сабриева, на 14 години, също участва на големия спортен форум в Румъния.

За Тунджай това е второ европейско първенство. На предишното, през 2019 година в Будапеща, постигна две трети места в двете дисциплини, в които участва.

1 Отговор

  1. Слава каза:

    Браво момче,бъди все така нахъсан и побеждавай!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *