Актуализират месечната такса в ученическите общежития в Кърджали

Нов живот

На утрешното заседание на Общинския съвет в Кърджали кметът на общината д-р инж. Хасан Азис ще внесе предложение за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията  на община Кърджали. Предлага се учениците, които ползват общежитиея да плащат месечна такса в размер на 35 лв. В цените на услугите, които предоставя Общинския център за култура и младежки дейностти се добавя – всеки, който желае да се обучава индивидуално при определен преподавател, извън програмата, за 30 минути заплаща сумата от 5 лв. Ако промените бъдат приети ползването на  конферентен  стол  без   подлакътници, стабилна  метална рамка,  в  черен  цвят  за  външни  мероприятия,  концерти,  конференции и  други  – ще струва 2.50 лв. на ден.

Промените в Наредбата са във връзка с постъпили докладни от директорите на Центъра за личностно развитие – Комплекс ученически общежития ,,Родопи”,  Професионална гимназия по селско и горско стопанство и Общинския център  за култура и  младежки  дейности.

Последните 11 години месечната такса за ползване на общежития не е актулизирана, но с настъпването на COVID кризата и последвалата инфлация се наблюдава значително увеличение на  всички цени, касаещи електроенергия, вода, горива, стоки, материали и труд. Заложените средства в бюджета на общежитията са недостатъчни за поддържането им в добро състояние, се казва в предложението за промени в Наредбата.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *