Славейковци на среща с Андриан Георгиев в рамките на „Силните хора даряват“

Днес по обяд в Актовата зала на СУ „Петко Рачов Славейков“ се проведе среща – беседа на учениците от Ученическия парламент и от 11 и 12 клас с Андриан Георгиев – европейски шампион по първа помощ и един от най-активните безвъзмездни кръводарители в страната. Събитието е организирано от новото ръководство на УП в рамките на ученическата кампания „Силните хора даряват“.

Още през октомври месец младежите направиха вдъхновяващо видео, с което изразяват своята готовност да кръводаряват и призовават всички да се включат. Проблемът с липсата на кръводарители е изключително голям не само в Кърджали, а и в цялата страна.

По този повод бе и срещата с Андриан Георгиев и като част от проектните им дейност във връзка с кампанията. Гостът изключително увлекателно разказа своята лична история и мотивация да бъде един от най-активните кръводарители – за своите 38 години той е давал кръв общо 31 пъти. Обясни на учениците своята гледна точка и без да дава препоръки, по уникален завладяващ начин, ги превърна в последователи на идеята.

Нарече хората, които помагат по такъв пряк начин чрез кръводаряване, „герои без наметала“ и ги приобщи към каузата.

С част от УП гостът направи кратко видео, което ще бъде разпространено в социалните мрежи. Безкрайно хареса училището за шампиони и обеща да се върне.

Андриан Георгиев е инструктор по Първа помощ и един от малкото редовни кръводарители в България.

Започва да се занимава с Първа помощ през септември 1997 г. Отдава се на професията. Има квалификации и сертификати за:

  • Инструктор по Първа долекарска помощ 4-то ниво към Български младежки червен кръст;
  • Инструктор по Първа помощ на бебета, деца и възрастни;
  • Инструктор по Първа помощ на работното място;
  • Инструктор по кардио-пулмонална ресусцитация (КПР) и автоматична външна дефибрилация (АВД) и Първа помощ с автоматична външна дефибрилация;
  • Инструктор по КПР И АВД към Европейски съвет по ресусцитация.

Освен с тях, Андриан Георгиев може да се похвали с рядко популярни постижения, които красноречиво говорят за способностите му – той е европейски шампион по Първа помощ за 2013 г.; съдия на европейските състезания по Първа помощ през 2015 г. и 2016 г., национален обучаващ по Първа помощ на Българския младежки Червен кръст. Води обучения по Първа помощ във FirstAidbg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *