Областният управител на Хасково Минко Ангелов е освободен, отива в екипа на икономическия министър

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов бе освободен днес с решение на Министерския съвет. Той ще приеме предизвикателството и ще се присъедини към екипа на служебния министър на икономиката Никола Стоянов във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление и с цел допринасяне със своя дългогодишен опит и професинализъм за овладяването на инфлацията, съобщиха официално от областната администрация в Хасково.

Ангелов взе публично участие последно на отчета на Областната дирекция на МВР-Хасково на 20 март. Тогава, след анализа на структурата на министерството, служебният вътрешен министър Иван Демерджиев каза, че в момента тече втора полицейска проверка срещу него в качеството му на длъжностно лице.

Временно длъжността ще изпълнява досегашният заместник на Ангелов Мартин Узунов.

Минко Ангелов, който има бизнес в областта на информационните технологии, досега е бил зам.-кмет на община Хасково от 2012 до 2014 година. Оглавявал е държавната администрация в региона на три пъти – в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 година, в служебния кабинет на Стефан Янев от май 2021 г. до януари 2022 година, а последно бе на поста до днес от 4 август м.г.

БТА

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!