100 творби на Чукич се разходиха из Кърджали Регионалната библиотека дигитализира илюстрациите на известния художник, публикувани във вестник „Нов живот“ през годините

  • Подариха изложбата на общината

Валентина ИВАНОВА

Необичайно шествие привлече погледите на минувачите в центъра на Кърджали в ранния следобед в четвъртък. Ученици понесоха 100 разпечатки на илюстрации на известния художнк Владимир Чукич, които са били публикувани в издания на вестник „Нов живот“ през годините.

Месеци наред възпитаници на СУ „Владимир Димитров-Майстора“ и Професионалната гимназия по елктротехника и електроника „Капитан Петко войвода“ сканираха творбите, след като проектът „Дигитални трансформации” на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ получи финансовата подкрепа от Национален фонд „Култура”.

Събраните в колекция големи разпечатки се «разходиха» по главната и пристигнаха пред сградата на Община Кърджали. Там директорката на библиотеката Елисавета Кехайова тържествено ги подари на зам.кмета инж. Катя Митовска, за да послужат като начало на един

Инж. Катя Митовска увери присъстващите, че ръководството на общината оценява високо свършената работа и се ангажира с бъдеща подкрепа на подобни полезни инициативи.

Елисавета Кехайова сподели колко е доволна от зараждащия се интерес на младите към библиотеката, където напоследък се случват най-различни забавни и образователни събития.

Наши ученици участват вече във втори проект на библиотеката. Отваряме един други врати пред тях. Някои за първи път стъпиха в залите и читалните и видяха, че там се случват интересни неща. Библиотеката не е място, където само да си вземеш книга“, обясни Антоанета Сендова, директор на ПГЕЕ «Капитан Петко войвода».

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *