Изтеглят от магазините бял хляб с опасни частици вместо сол

Откриха опасни и съмнителни частици в бял пшеничен хляб.

От Сдружение „За достъпна и качествена храна“ съобщават, че продуктът в разфасовка от 700 гр. е на голям български хлебопроизводител.

След получен сигнал на платформата на сдружението, производителят е завишил входящия контрол на влаганите в продуктите му суровини и материали, както и контролът на качеството на готовата продукция. Вътрешна проверка на фирмата-производител за причините, довели до проблема по цялата верига на производство, е установила наличие на подобни частици във влаганата в хляба сол.

Незабавно е прекратено влагането на цялата партида проблемна сол, уведомен е доставчика и е поискано изтеглянето на количествата на хляба от търговските вериги.

Производителят увери, че във фирмата са интегрирани системи за безопасност на продукта, които изключват подобни инциденти. Производственият процес на хляба е напълно автоматизиран. Предприето е допълнителното обучение на персонала, ангажиран с качествения контрол във фирмата.

Сдружението за достъпна и качествена храна посочва, че от началото на годината платформата му има над 1 милион посетители. Подадените в нея сигнали са предимно за занижено качество на млечни продукти, съмнително съдържание и несъответствия на етикетировка и продукта, неправилно съхранение от търговски обекти на 3-литрови кутии вино, както и за лошо качество на рафинирано слънчогледово масло.

За подаване на сигнал в платформата е необходимо потребителят да попълни публикуваната на сайта на сдружението форма, като въведе имената си, имейл адрес и телефон, след което в текстово поле да се опише констатираните от него нередности и да прикачи снимка или файл, ако разполага с такива.

Източник: Нюз.бг

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *