Имерис оборудва класна стая в Електрониката (ВИДЕО) Професионалната гимназия и бизнесът в Кърджали вървят ръка за ръка в подготовката на добри кадри

Валентина ИВАНОВА

С изпълнение на малката гайдарка Сияна Николова от СУ „Йордан Йовков“ започна тържеството в Професионална гимназия по електротехника и електроника “Капитан Петко войвода“ в Кърджали на 2 юни. Гости и домакини се събраха, за да открият четвъртия кабинет в училището, оборудван с дарение от местния бизнес.

След като в Гимназията заработиха класните стаи на ЕВН, «Кяшиф» и «Серта», сега се присъедини и «Имерис Минералс България». Изпълнителният директор на фирмата Йордан Карагьозов изтъкна, че като отговорна компания «Имерис» са решили да подкрепят добрата инициатива, защото оценят нуждите на професионалните училища от обновяване на материалната база и подобряване на условията за обучение. Успешното сътрудничество с училището продължава повече от две години. То започва с реализирането на дуално обучение, което цели да привлече децата да работят в местни фирми. Йордан Карагьозов си пожела част от тях, след като завършат образованието си, да предпочетат «Имерис».

«Имерис Минералс България» е сред водещите индустриални компании в региона. Тя е лидер в добива и преработката на бентонит, перлит и зеолит като продукцията й е насочена предимно за износ.

Антоанета Сендова, директор на Електрониката, благодари за подадената от бизнеса ръка и увери, че възпитаниците на училището ще продължат, както досега, да показват добри резултати от своето обучение в модерно оборудваните кабинети и зали.

После тя и Йордан Карагьозов прерязаха лентата и поканиха присъстващите да разгледат новия кабинет по Теория на професията „Компютърна техника и електроника“. Най-щастлива от придобивката бе преподавателката Росица Табакова.

Тя сподели, че всички учениците ще минат през този кабинет, тъй като електрониката намира приложение във всички специалности в училището – електрообзавеждане на транспортна техника, на производството, компютърна техника и технологии и автоматизирани системи. Най-вече ще се възползват изучаващите „Компютърна техника и технологии“ в целия курс на обучение и на специфичните предмети в 11 и 12 клас.

Антоанета Сендова не пропусна да покаже на гостите от Регионално управление на образованието, «Имерис», «Кяшиф», ЕВН, «Серта», Енергиен системен оператор каква оживена дейност кипи в съществуващите кабинети и СТЕМ-центъра. Ученици направиха демонстрации на свои разработки, някои спечелили ценни награди на национални конкурси и състезания.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *