Президентът Радев с остри думи към ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Спечелиха за сметка на демокрацията

Президентът Румен Радев отправи нови тежки критики срещу ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ заради проектокабинета „Денков – Габриел“ на влизане в Народното събрание. Парламентът гласува проектокабинета, предложен с мандата на ПП-ДБ.

„Надявам се новото правителство да не предава интересите на българските граждани така, както лидерите на тази коалиция предадоха своите избиратгели. Тепърва ще има да осмисляме акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите, а изборите са основата на демокрацията.

Помните как Бойко Борисов убеждаваше да се гласува за него, защото „Продължаваме промяната“ са съсипали държавата и ако се допуснат до властта, те ще я довършат. Днес Борисов им подарява цялата власт. Спомняте си как „Продължаваме промяната“ бяха окупирали социалните мрежи, за да убеждават, че ГЕРБ са мафия и трябва да бъдат изтрити от българската политика. Днес те споделят властта си с ГЕРБ. Помнитге как „Демократична България“ поведоха българските граждани на кърстоносен поход срещу задкулисеуто и олигархията. Днес те просят от него одобрение и просят някакво спасение, така че да си гарантират властта, тяхната благословия по-точно. Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията.

Политиката не е само интереси и математика за формирането на мнозинство. Тя е преди всичко ценности. И гласуването днес ще покаже дали народните представители от тези партии, дали всички те са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи“, каза президентът на влизане в парламента.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *