Къде ще почиват кърджалийци през лятото?

  • Турция отново е топ дестинация заради ниските цени и доброто обслужване
  • Уикендите на Бяло море ще продължат до късна есен

Нов живот

Лятото на 2023 година не предрича никакви ограничения, свързани с Ковид-мерки, и всеки би могъл да си планира ваканцията, ръководен само от размера на своята отпуска и съдържанието на портфейла си. Нашенци винаги подхождат рационално, търсейки оптимално съотношение цени – обслужване. Затова и най-голямата част от резервациите са в Турция. Мнозина са ги направили преди месеци, споделя пред „Нов живот служителка в туристическа агенция в Кърджали.

Заради добрите ценови оферти почивките в Турция са най-разпространеният избор – Егейска Турция, Айвалък, Кушадасъ, Алания, Гидим и Анталия“. Бордум обаче определено се заформя като най-търсената дестинация този сезон, твърдят експертите.

Фактът, че пуснаха чартърни полети от Пловдив, допълнително засилва търсенето, защото улеснява хората от Южна България,

Със сигурност планираният бюджет за семейната ваканция това лято трябва да е по-голям от миналото. Ако сме избрали да почиваме на хотел, трябва да си приготвим между 1500-1600 лева за 5 нощувки, докато лани сме платили около 1000 лв. Трябва да добавим средства за храна и развлечения. Заради инфлацията сметката също ще е по-голяма.

Бодрум

А преди тръгване, със сигурност ще закупим хавлии, джапанки и слънцезащитни продукти. Цените им вероятно ще накарат мнозина да си вземат старите кърпи, за да спестят това перо.

Кърджалийци и това лято ще използват предимството, което им дава близостта с Бяло море и вече атакуват граничен пункт Маказа.

Дори и да не се отдадат на дълга ваканция, мнозина ще си позволят дълги уикенди на красивите гръцки плажове.

Предпочитанията на кърджалийци за екскурзии из Европа са насочени към Испания и Италия, макар напоследък да има интерес към интересни пътувания до Виена, Париж, Прага. Тези, които могат да си позволят повече, ще прекарат ваканцията си на екзотични места като Занзибар или на Малдивите, допълват от туристическата агенция.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *