Сянката на Мамут надвисна над актьори и публика в Кърджали Живко Гущеров дебютира като режисьор

Нов живот

Кърджалийската публика посрещна с възторг премиерата на „Мамут“ от Станислав Стратиев снощи на сцената на театър „Димитър Димов“. Макар и писана миналия век, през 1990 година, абсурдната комедия е все така актуална със своите внушения. Тя показва простащината, самотата, отчуждението и мечтата на българина да търси свободата не тук, а някъде по света.

А гузната му съвест, която го преследва, е изобразена като надвиснала сянка от огромното пещерно животно мамут.

Режисьорът Живко Гущеров, избрал да дебютира в Кърджали точно с тази пиеса, е подбрал младите и талантливи актьори от театъра в родопския град Атанас Атанасов, Георги Краев и Маринела Георгиева, както и гостуващи от Фондация „Театър Менон“ Валери Георгиев, Веселин Петров, Сабина Коен. Сценограф на спектакъла е Анна Шопова, а композитор Кърт Колев.

Освен спектакъла в четвъртък, постановката ще има и втора премиера – на 27 юни.

Пиесата „Мамут“ е играна в Кърджали и преди години под режисурата на Гълъб Бочуков, като в главната роля гостува талантливият и добре познат на Кърджали актьор Стефан Попов

„Мамут“ е последната пиеса от трилогията на Стратиев за Иван Антонов, като преди нея излизат „Римска баня“ и „Сако от велур“, все хитови заглавия в театралния афиш на България до днес.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *