„Гигант“ възражда свободните борби в Черноочене

В Черноочене вече има клуб по свободна борба за деца и юноши, който със сигурност ще ражда нови шампиони и ще развива този спорт в региона.

Клубът ще носи името „Гигант“ и е с председател Рушен Фейзула.

Създава се с логистичното и финансово съдействие на Община Черноочене. С тренировката на спортистите се заема Себахтин Расим. Той е един от най-изявените наши състезатели по борба – петкратен републикански шампион за юноши през 1978, 1979, 1980, 1981, и 1983 г., и балкански шампион през 1984 г.

Себахтин Расим дълги години е бил помощник треньор на Националния отбор по борба-юноши на Република Турция. Амбицията му е до 2-3 години от новия отбор да излязат републикански шампиони.

Свободната борба без съмнение носи стари традиции и богата история за района, каза Кметът на Община Черноочене Айдън Осман при посещението си на една от тренировките на децата.

Той заяви, че ще осигурят всякаква подкрепа за възраждане на свободната борба. Вече осигурихме тепих с олимпийски размери и спортни облекла. Пожела на треньорите и на децата от тази зала да излязат бъдещите републикански и световни шампиони.

Айдън Осман припомни, че дълги години по време на селищния празник се организират есенни свободни борби с участието на спортисти от страната и чужбина.

С реализацията на тази идея предоставяме една прекрасна възможност за спортуване на децата и юношите, подчерта Кметът на Община Черноочене.

От района са произлезли редица шампиони на различни нива, между които имена като Исмаил Юсеинов, Зихни Иса, Ремзи Мусов, Мехмед Мехмедов и др.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *