Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Стремим се да създадем най-добри условия за жителите и гостите на нашата община

Валери КОВАЧЕВ

Очаквам една хубава година. Подготвили сме доста големи проекти, които имаме намерение да ги реализираме в близките години. Опитът ми като кмет на една малка община, но с доста будно гражданство, ми дава полезна насока, от гледна точка на удовлетворяване на потребностите на местните хора. След множеството работни срещи с различни групи заинтересовани лица, през миналите години положихме усилия да проектираме стратегически обекти, свързани с развитието на общината ни. Това са проекти, за които, както обичам да казвам, имат голяма добавена стойност за местната общност, заяви  кметът на община Златоград Мирослав Янчев във връзка с очакванията му през 2022 година.

Преди един месец приключихме обновяването на   поликлиниката като изцяло ремонтирахме вътрешните общи помещения, чакалните и санитарните помещения за пациенти, подменихме подовата настилка. В процес на избор сме на изпълнител за изграждане на втория етап от парка в Златоград. Получихме финансиране и за подобряване на туристическата инфраструктура. Предвиждаме да  създадем нови атракции за жителите и гостите на града. В момента благоустрояваме възлови участъци от уличната мрежа в града. Възложили сме изработването на проект за изграждане на градска топлопреносна мрежа за термоминерална вода от Геотермалната централа до абонатни станции в града, уточнява кметът.

По думите му като туристическа дестинация Златоград се стреми  да създаде  най-привлекателни и  добри условия за гостите и туристите. Във връзка с това общината е изготвила няколко конкретни проектни предложения, като изграждане на общинския кооперативен пазар, рехабилитация на улици в Стария град с каменни павета,  въвеждане на енергоефективни мерки в жилищни и обществени сгради, както и за изграждане на втори етап на трасето Златоград – Граничен пункт „Златоград – Термес – Ксанти.

Най-важният ни проект е за използването на енергията и  балнеологичните свойства на темроминералната ни вода, казва Мирослав Янчев.

 

 

 

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Язък им на златоградчани, от 30 години е намерена минералната вода в Ерма и не могат да я изкарат. Хората петрол добиват от под морето, те не могат да прекарат 5 км тръби и да направят един санаториум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *