Ученици в Черноочене и пчеларовци почитат Апостола

Исмет ИСМАИЛ

В навечерието на 149-тата годишнина от гибелта на Апостола на свободата учениците от начален етап на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене отбелязаха седмицата с редица дейности и мероприятия.
Името на Васил Левски е било и ще бъде символ на безсмъртие и пример за родолюбие в сърцата на българския народ. Чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание е вечен символ на всички ни, подчертаха преподаватели и възпитаници на средното училище.
Ученици от начален етап се включиха в инициатива и точно в 12:00 часа най-малките рецитираха Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“
Поради епидемиологичните мерки с по-скромна възпоменателна церемония ще премине и тази година отбелязването на 149-тaтa годишнина от гибелта на Васил Левски в село Пчеларово.
Кметският наместник на село Пчеларово Маргарита Стойкова заедно с читалищния секретар на Народно читалище „Иван Буюклиев 1926 г.“ Недялка Иванова, представители на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” и местни жители ще положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски в селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *