Канят в Златоград на чевермета, гайди и веселба за Гергьовден

Нов живот

Община Златоград вече оповести програмата, с която ще отбележи традиционния Празник на златоградското чеверме. Тази година организаторите предлагат на гостите на тържествата да бъдат облечени в народни носии.

Проявите започват в петък, 6 май, с гайдарско надсвирване и надиграване. Участие ще вземат оркестър „Славяни“, Хамид Имамски и др. Вечерта ще завърши с музикалния спектакъл на популярни гръцки песни от Арис Заримис.

На 7 май на Централния площад ще състои автентично приготвяне на златоградското чеверме и традиционни златоградски ястия. Началото на народното веселие ще дадат 111 каба гайди, след тях следва концерт на Николина Чакардъкова и Неврокопските танцьори. После на сцената ще се качат Виевска фолк група и самодейни състави към Читалище „Просвета 1908“ – Златоград и град Костандово.

Веселбата ще продължи в следобедните часове с Николай Славеев и танцова формация „Пловдивь“, следвани от родопските песни на Росица Пейчева.

Гвоздеят на програмата в 20 часа ще поднесе Ансамбъл „Българе” със своя музикално-танцов спектакъл.

1 Отговор

  1. турист каза:

    Не, мерси, сурово овче за 40 лева килото с гарантирано разстройство след това! Ще пропусна тази оферта. По-добре агнешко на фурна с розмарин и картофки, комбинирано с червено винце. А колкото до празниците в Златоград – много шум за нищо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *