Корнелия Нинова в Кърджали: Не можем да затворим заводите у нас, защото някой препродава оръжие на Украйна

• 82% от работодателите искат да се запази сегашната цена на газа

Валентина ИВАНОВА

България не изнася оръжия за Украйна, изнася за други 60 държави, за пореден път увери Корнелия Нинова пред журналисти в Кърджали, където пристигна за отбелязване на 1 май – Деня на труда и работническата солидарност.


„Нито един договор няма с Украйна, нито един патрон не е тръгнал натам“, заяви тя. „Изнася за много трети държави – какво става след като оръжията са в трети страни – това не е в наш контрол и българската държава няма право да контролира. Какво предлагате – да затворим заводите, да не изнасяме на 60 държави, да ликвидираме и тази индустрия, защото някой препродава на Украйна?“, зададе риторичен въпрос на журналистите вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията.


Тъй като коалиционния съвет се е отложил, представителите на БСП ще изчакат да чуят впечатленията на премиера след посещението в Украйна. Нинова едва ли позицията на социалистите ще се промени.


Тя коментира и темата с доставките на газ. „82% от работодателите искат да се запази сегашната цена на газа, както е по договора, защото иначе ще фалират – ще освободят хора, ще се увеличи безработицата. А това означава слагане на таван или замразяване на цените на газа“, добави министърът на икономиката и индустрията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *