Масово газифициране,близо 787 000 руснаци са подали заявление за газификация на домовете им

Руснаците вече са подали 786 100 заявления за доставка на мрежов газ до границите на домакинствата. Санкт Петербург беше домакин на работна среща между ръководителя на „Газпром“ Алексей Милър и първия заместник-председател на Съвета на федерацията, секретар на Генералния съвет на Единна Русия Андрей Турчак.

„Фокусът беше върху напредъка в изпълнението на указанията на руския президент Владимир Путин за регазификация – доставка на мрежов газ до границите на негазифицирани домакинства във вече газифицирани населени места. В момента са постъпили 786 000 заявления от граждани. Има 350 000 сключени договора. Над една трета от тях – 121 300 вече са завършени до границите на обекта“, се казва в съобщение на „Газпром“.

През април 2021 г. президентът на Русия разпореди да завърши вторичната газификация и да докара газ до границите на домакинствата и градинските партньорства с нестопанска цел до 2023 г., където няма нужда от разширяване на капацитета на газоразпределителните станции (GDS). Вторичната газификация е безплатна за руснаците.

Снимка: ЕРА/БГНЕС
Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *