Пушилин: Сред предалите се в „Азовстал“ има чужденци

Шестима украински войници загинаха на територията на завод „Азовстал“, докато се опитваха да взривят складове с боеприпаси, преди да бъдат взети в плен, каза ръководителят на „Донецката народна република“ (ДНР) Денис Пушилин в събота. По предварителна информация сред предалите се в „Азовстал“ в Мариупол, има чужди граждани, съобщава ТАСС.

„По предварителна информация, да, имаше и да, има. Но за да не бъдем голословни, след работата на специалистите вече ще има информация, разбира се, публично“, каза Пушилин в интервю за предаването „Соловьев Live“, в отговар на въпрос за присъствието на чужденци сред предалите си пленени националисти в „Азовстал“.

Шестима украински войници са загинали при опит да взривят склад с боеприпаси. „Не е ясно кой, никой не поема отговорност, но след като основната част си отиде, те решиха, някой даде заповед за взривяване на складовете с боеприпаси, но това беше направено набързо, в резултат на това шестима души загинаха, а още четирима, според мен, бяха ранени“, каза Пушилин.

Той не изключва на територията на „Азовстал“ да са останали украински военни. Той отбеляза, чете  имат запаси от храна и вода, но нямат достатъчно лекарства. Сега, според лидера на ДНР, в завода се извършва щателна проверка на „всяко помещение всяко кътче“.

В петък говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков каза, че министърът на отбраната Сергей Шойгу е докладвал на президента Владимир Путин за приключването на операцията и пълното освобождаване на завода „Азовстал“ и града от украинските бойци. Общо от 16 май 2439 националисти от „Азов“ и украински военнослужещи, които бяха блокирани на територията на завода от 21 април, сложиха оръжие и се предадоха, добавя ТАСС.

Източник: glasove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *