ДГ „Слънце“ в Ардино отбеляза половинвековен юбилей от създаването си

Гюнер ШЮКРИ

С пъстър празничен спектакъл и много вълнение възпитаниците на Детска градина „Слънце” в Ардино отпразнуваха своя 50-годишен юбилей.

Гости на тържеството, което се проведе в салона на НЧ „Родопска искра“, бяха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, началникът на отдел „Образование, култура и спорт” Бахар Реджебов. Тук бяха още директорът на ДГ „Брезичка” Къймет Мюмюн, бившите учители на детското заведение Себахат Карабашева, Ембие Халилова, Теменужка Ангелова и Незиха Алада, представители на образователни и социални институции, много родители и граждани.
В своето приветствие кметът на община Ардино инж. Изет Шабан благодари за всеотдайната работа на екипа на ДГ „Слънце”.

„В продължение на 50 години колективите тук работят с професионализъм, всеотдайност, и творческо вдъхновение за отглеждането и възпитаването на децата на община Ардино. Вие непрекъснато усъвършенствате своята квалификация, методите на обучение и програмите за преподаване, за да отговорите на високите изисквания на нашето динамично време. Възпитавате личности, които са бъдещето на нашия град и най-голямата награда за всички е любовта на децата, слънчевите им усмивки и благодарността на техните родители“, каза кметът инж. Изет Шабан. Той подчерта, че работата с деца не е професия, тя е призвание да образоваш и да възпитаваш. „Пожелавам Ви с ентусиазъм и професионализъм да продължите да подготвяте децата за достойни граждани и дръзки мечтатели“, каза още инж. Изет Шабан. Кметът подари за нуждите на детското заведение лаптоп.

Директорът на ДГ „Слънце“ Димитрина Александрова поздрави всички присъстващи на юбилейният празник. „50 години създаваме традиция, с любов, грижа и всеотдайност към подрастващите. Прекрасен екип – учители, родители, деца! С очи, които виждат красотата, със сърца, които чувстват добротата! С устрем и порив за успехи! С енергия на съзидатели! Горди сме, че нашата диря е младостта – хилядите детски очички, които сме дарили частица от себе си, за да пренесем мъдростта от миналото, вяра в настоящето и с очаквания към бъдещето!“, заяви Димитрина Александрова. Тя благодари на ръководството на община Ардино и отдел „Образование, култура и спорт” за разбирането и подкрепата през годините. Пожела на децата да бъдат здрави, все така умни, талантливи и добри. И да преживеят още незабравими дни в любимата детска градина!

Поздравителни адреси до педагозите, служителите и децата при ДГ „Слънце‘ по повод 50-годишният юбилей бяха получени от народният представител инж. Павлин Кръстев и началникът на РУО в Кърджали Гроздан Колев.

С разнообразен и много весел концерт всички групи на детската градина зарадваха многобройните си приятели. Всички присъстващи останаха изключително възхитени от изявите на малките палавници. Кулминацията на юбилея бе специалната празнична торта, осигурена от община Ардино.

Колективът на ДГ „Слънце“ беше поздравен и получи подаръци и цветя от различни образователни и социални институции. За всички гости домакините бяха осигурили юбилейни сувенири-магнити.

ДГ „Слънце” е открита през май 1972 година. В своята 50-годишна история в предучилищното заведение са се обучавали хиляди деца на възраст от 1 до 7 години. В настоящият момент тук се възпитават 88 малчугани, разпределени в пет възрастови групи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *