Кирково очаква утре хиляди гости, Влади Въргала ще бъде водещ на Фестивала на плодородието

Валери НЕДЯЛКОВ

Шоуменът Влади Въргала ще е сред ВИП гостите и водещ на първия Фестивал на плодородието Кирково – 2022 г., който ще се проведе на 10 септември, събота.

Община Кирково, която е организатор на Фестивала, е подготвила богата и разнообразна програма.

Популярният телевизионен водещ на кулинарни предавания Ути Бъчваров ще приготви във внушителен тиган най-големия родопски кебап.

Празничната програма на площада започва в 10.30 часа с народни ритми с оркестър „Пампорово”. Кулинарното шоу с Ути Бъчваров е от 12 часа. За 12.30 часа е насрочено официалното откриване на Фестивала от кмета на общината Шинаси Сюлейман. След обяд ще има концерт на родопския певец Николай Славеев и спектакъл на Фолклорна танцова формация „Танца на вятъра”. В 18 часа на сцената ще се качи известният поп изпълнител и актьор Орлин Павлов, от 19 часа – попфолк изпълнителя Меди, а от 20 часа – попфолк звездата Преслава.

През деня ще се проведат три конкурса – „Най-вкусна лютеница”, „Най-оригинален сладкиш” и „Най-много изядени лютиви чушки”. На специални щандове читалищата ще представят традиционни местни ястия, приготвени от различни сезонни плодове и зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *