Медиите в Италия: Потопиха уморената команда на Моуриньо

Медиите в Италия съвсем очаквано не бяха особено очаровани от случилото се в Разград, където Рома загуби с 1:2 от родния шампион Лудогорец.

„Вълците“ на Жозе Моуриньо пристигнаха у нас като носител на трофея от Лигата на конференциите и с големи амбиции, но се провалиха звучно срещу Лудогорец.

Късната драма и победният гол на новото попълнение Нонато донесоха на Лудогорец една от най-престижните му европейски победи, а в Италия разкъсаха от критики играта на Рома.

Според местните медии тя е била прекалено бавна, а играчите са изглеждали твърде уморени, а на моменти и незаинтересовани.

„Gazzetta dello Sport“ написа, че е недопустимо отборът на Моуриньо да изглежда така в Европа, а най-сериозна критика отнесоха атакуващите играчи на „вълците“, които получиха доста слаби оценки.

Мнението на авторите в римксия „La Repubblica“ се препокрива, като те изтъкват бавната и безидейна игра на Рома.

„Каули и Нонато потопиха командата на Моуриньо в Лига Европа“, е заглавието, а още от първите редове критиката към играта на „вълците“ е доста сериозна.

Подобна е тенденцията и в по-малките издания в страната, които определят резултата като шокиращ, но всички наблягат най-вече на играта, която ги притеснява повече.

Само в рамките на четири дни Рома отнесе 0:4 от Удинезе в шампионата, а след това загуби и в Бъглария. Със сигурност сериозни сътресения за Жозе в началото на един сезон, който бе подплатен с шампионски амбиции.

Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *