Дънди зарадва най-малките ученици в Челопеч, Чавдар, Златица и Крумовград със специална изненада

Нов живот

На 15 септември малки и големи ученици прекрачиха прага на учебните заведения в цялата страна. Плахи, любопитни и изпълнени с мечти, първокласниците за първи път чуха училищния звънец.

По традиция и тази година „Дънди Прешъс Металс“ се погрижи за най-малките ученици в Челопеч, Чавдар, Златица и Крумовград, като подготви специална изненада за всяко дете. В класните стаи малчуганите бяха зарадвани с индивидуални подаръци – мешка, лаборатория за кристали, бутилка за вода, химикал, с който да пишат и пресмятат, молив, за да рисуват мечтите си и ключодържател-каска. Щастливи и развълнувани от изпълнения с емоции ден, усмивки грейнаха щастливо на лицата им. Техните преподаватели благодариха за направения жест от страна на компанията и за това, че първокласниците винаги получават подарък по случай първия учебен ден, който създава още един незабравим спомен от началото на тяхното дълго изкачване по стълбицата на знанията.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД се погрижи и за осмокласниците от Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч“. По случай старта на новата учебна година те бяха приветствани с подаръци от дружеството – мешка, бутилка за вода, тефтер, химикал, молив и ключодържател-каска. Подаръците, осигурени от компанията целят да накарат учениците да се чувстват спокойни и приобщени в новото училище, където през следващите пет години ще трупат знания и умения, ще сбъдват мечти, ще създават приятелства и заедно с техните преподаватели ще градят стабилни основи от знания.

Професионална гимназия „Златица“ започна новата учебна година с придобивка – лек автомобил, дарение от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД.

В навечерието на първия учебен ден, учебното заведение получи автомобил, с който учениците ще правят своите първи стъпки в шофирането. От страна на компанията присъстваха Ани Шопова, ръководител „Връзки с обществеността“ и Тихомир Бакърджиев, Главен инженер „Поддръжка-Добив“, който връчи ключа и документите от автомобила на директора Величка Баланова. Той пожела безаварийно използване на моторното превозно средство и много успехи на учениците, а от името на професионалната гимназия г-жа Баланова благодари на своите партньори от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД за направения жест и им пожела да бъдат здрави. Изрази своето задоволство от така нужната придобивка за цялото училище. Освен, че училището се сдоби с нов автомобил, компанията дари и система за диагностика на автомобили.

На 12 септември тържествено бе открита академичната 2022/2023 учебна година в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“. Проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България и член на Съвета на настоятелите на МГУ и Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни дейности“ в двете дружества в Челопеч и Крумовград бяха част от официалните гости на събитието.

Проф. д-р инж. Ивайло Копрев, ректор на университета, откри новата учебна година и приветства студентите първокурсници като отбеляза, че всичко, което ни заобикаля, е продукт на работата на хиляди професионалисти от минната индустрия.

Суровините определят битието на цивилизациите и днес сме все по-зависими от тях. Предизвикателството на Зелената сделка и кръговата икономика не може да бъде посрещнато без качествени суровини. Материали, които допреди 20-30 години не бяха особено ценни, днес са критично важни. Европа трябва да бъде енергийно независима, а за това ѝ трябват собствени ресурси и суровини. Ето защо ролята на университета е от такова решаващо значение. Няма по-подготвени от специализираните в нашата област инженери, които да разбират суровините и това как се решават съпътстващите ги екологични проблеми.“, каза още той.

Отец Антоний от Патриаршеската катедрала – храм паметник „Св. Александър Невски“ по традиция извърши водосвет за здраве и просперитет, а националният фолклорен ансамбъл „Българе“ закри тържеството с фолклорни изпълнения.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *