Ергюнал Сабри от «Арда бокс» отново стана републикански шампион

  • Дамла Имам и Еда Сюлейман се окичиха с бронзови медали

Валентина ИВАНОВА

Звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри – Оги спечели финала в категория 51 кг на Държавното лично първенство за мъже и девойки, което се провежда в Пловдив. С категоричните 5:0 съдийски гласа той се наложи над Дарислав Василев от „Левски“.

Поредната републиканска титла е голям успех, макар че целите на шампиона са далеч по-високи. Все пак състезанието показа неговата моментна спортна форма и ще му помогне да нанесе необходимите корекции в играта си. Неговият личен  треньор Стоян Узунов в момента придружава съотборничката му Алейна Мехмед на Европейското първенство за юноши и девойки в Италия, но е наблюдавал финалния двубой на Оги и е доволен от представянето му. Това съобщи за „Нов живот“ самият той от Монтесилвано.

В отсъствието на Узунов, кърджалиецът бе покрепен от селекционера на националния отбор младежи Борислав Бояджиев.

Освен че се представи блестящо като състезател, Ергюнал изпълнява и ролята на помощник треньор за четирите девойки, които представят клуба в Пловдив.

В категория 60 кг Емине Мехмед отпадна още в първия ден на шампионата. За нея това е дебют в голямо състезание, но участието й позволи да натрупа ценен опит.

Дамла Имам /51 кг/ и Еда Сюлейман /75 кг/ завършиха с бронзови медали, което е ги вдъхнови да се занимават още по-усърдно в тренировъчната зала.

Опитната Селджан Рамадан /кат. 46 кг/ победи безапелационно старата си познайница Айше Сезар от Омуртаг, като я отстрани във втория рунд след два нокдауна. Миналата година по това време Селджан стана вицешампион на България в Русе, като само момичето от Омуртаг я победи. Сега кърджалийката показа развитие и бе категорична на ринга. Днес е най-важната среща за амбициозната боксьорка – тя излиза в битка за златото срещу Роберта Хаджийска от „Локо“ – София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *