Боксьорите се прибират от Пловдив с пълна кошница медали

  • Селджан Рамадан затвърди вицешампионския си статут
  • Дамла Имам и Еда Сюлейман се окичиха с бронзови медали

Валентина ИВАНОВА

В Пловдив завърши Държавното лично първенство за мъже и девойки. Отборът на „Арда бокс“-Кърджали този път бе воден от помощник треньора и състезател при мъжете Ергюнал Сабри-Оги. Селекционерът Стоян Узунов в момента придружава съотборничката му Алейна Мехмед на Европейското първенство за юноши и девойки в Италия.

При мъжете Оги боксира в категория 51 кг и отново се окичи със златото. Републиканските му титли вече са толкова много, че спряхме да ги броим. В отсъствието на Узунов, кърджалиецът бе покрепен от селекционера на националния отбор младежи Борислав Бояджиев.

В Пловдив участваха и четири девойки от „Арда бокс“.

В категория 60 кг Емине Мехмед отпадна още в първия ден на шампионата. За нея това е дебют в голямо състезание, но участието й позволи да натрупа ценен опит.

Дамла Имам /51 кг/ и Еда Сюлейман /75 кг/ завършиха с бронзови медали.

Опитната Селджан Рамадан /кат. 46 кг/ победи безапелационно старата си познайница Айше Сезар от Омуртаг, като я отстрани във втория рунд след два нокдауна. Миналата година по това време Селджан стана вицешампион на България в Русе, като само момичето от Омуртаг я победи.

На финала обаче кърджалийката загуби от Роберта Хаджийска от „Локо“ – София. По този начин Селджан остана със сребро, но защити вицешампионската си титла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *