Зверство! Трима афганистанци изнасилиха групово 13-годишно момиче във Виена, снимаха как умира

Трима млади мъже бяха осъдени за убийството и изнасилването на 13-годишно момиче във Виена, съобщи ДПА. Окръжният съд в австрийската столица им наложи снощи дълги присъди, предава БТА.

Най-възрастният подсъдим, 24-годишен, бе осъден на доживотен затвор за убийството. Съдебните заседатели приеха за доказано, че той е дал смъртоносна доза наркотик на момичето. Те решиха също, че другите двама подсъдими, съответно на 19 и 20 години, също са отговорни за убийството, заради бездействието си и това, че не са предотвратили смъртта на 13-годишното момиче.

Двамата мъже получиха присъди съответно по 20 и 19 години лишаване от свобода. Присъдите обаче не са окончателни.

Според обвинителния акт 13-годишното момиче искало да прекара въпросната нощ, през юни 2021 г., с мъжете, родени в Афганистан, и по-късно да се прибера у дома в предградие на Виена.

Четиримата се събрали в апартамента на един от мъжете, където заподозрените сложили най-малко шест таблетки екстази в напитката на момичето, след което го изнасилили. Впоследствие жертвата починала от свръхдоза. След настъпването на смъртта тялото ѝ било захвърлено в тревата край пътя.

Обвинението се позова, наред с други неща, на токсикологичните тестове, ДНК следи, нараняванията и видеозапис с мобилен телефон от последните конвулсии преди смъртта на жертвата, които един от мъжете записал непосредствено след изнасилването.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *