Община Кърджали иска да строи младежки център на мястото на Младежкия дом

Валери НЕДЯЛКОВ

На предстоящото заседание Общинският съвет в Кърджали трябва да даде съгласието си общината да кандидатства с проект за изграждане на младежки център в Кърджали по процедура „Изграждане на младежки центрове“ по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Предвижда сградата да бъде разположена на мястото на съществуващия Младежки дом, която не е годна за обитаване. Парцелът е изцяло в границите на парк „Горубсо“. Сградата ще бъде главно на едно ниво и частично второ ниво, където ще се разположат различни по функционалност зони и помещения. Достъпът до сградата ще се осъществява от съществуващата паркова алея от север и от улица „Заводска“ на юг. Предвижда се обособяване на паркинг за посетители с достъп от улица „Заводска“ , се казва в предложението на кмета на общината д-р инж. Хасан Азис до Общинския съвет, в което той иска съветниците да дадат съгласието си общината да кандидатства с проектно предложение за изграждане на младежки център в Кърджали.

Едно от условията е проектното предложение да бъде придружено от решение на Общинския съвет за съгласие за кандидатстване за финансиране по процедурата „Изграждане на младежки центрове“. Крайният срок за подаване на проекта е 30 декември 2022 г.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *