Много музика, танци и изненади имаше на вечеринката в Ловно-рибарското сдружение в Момчилград

Гюнер ШЮКРИ

Много музика, танци и изненади имаше на традиционната ловна вечеринка на Ловно-рибарско сдружение (ЛРС) „Родопи“ – Момчилград. След две годишно прекъсване заради пандемията над 300 авджии от 13 дружини се събраха в комплекс „Маказа”, за да покажат единството на организацията. Момчилградските ловци за пореден път потвърдиха, че не само се грижат старателно за ловните си райони, но и умеят да се веселят. Гости на  празника бяха председателите на ловно-рибарските сдружения в Кърджали, Ардино, Кирково и Крумовград.

Вечеринката беше открита с  традиционен балкански обичай за изкарването на глигана на автентичната група за Балкански фолклор „Зейбеклер“ с художествен ръководител Метин Хасан.

В приветственото си слово председателят на ЛРС „Родопи“ Танер Идриз отбеляза, че сезонът е преминал успешно и не са допуснати нарушения по време на излетите. Той изказа най-искрените си благодарности към всички председатели на 13-те дружини за добрата им организация. Отстреляни са общо 238 диви свине.

По традиция се проведе и празнична томбола, на която бяха  раздадени много стойностни ловно-рибарски артикули. Най-голяма награда (полуавтоматична пушка) отиде при Явор Мусарлиев, член на ловната дружина в Чорбаджийско. Много атрактивно премина и наддаването за дива свиня, като първоначалната цена на търга беше 50 лв. и накрая я спечели гост от ловната дружина в Равен, който я откупи за 340 лв.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *