Кметът и неговата администрация осуетиха строителството на новата спортна зала, твърди Караянчева (ВИДЕО) Политици и управляващи от всички партии да лобират за необходимите средства

Валентина ИВАНОВА

Отправих питане до служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева през септември 2022 година защо се бави изграждането на нова спортна зала в Кърджали, заяви областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева на пресконференция в петък.

Проектът за нова спортна зала

Отговорът гласял, че не са дадени срокове за финансиране на обекта, а и средствата, отпуснати с решение на Министерския съвет, вече са недостатъчни. Затова Караянчева е учудена на екзотичното предложение на председателя на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, който поискал общината да пренасочи парите, предназначени за нова зала за ремонт на старата.

На 19 октомври 2020 година се състоя първата копка за изграждане на съоръжението в близост до действащата спортна зала, за което правителството на ГЕРБ е осигурило 3,5 милиона лева. Издадено бе строително разрешение, но не е издаден документ за строителна площадка. Общинска администрация за 6 месеца е объркала няколко пъти процедурата. Експертите са пратили документи за строителство на жилищен комплекс, после са ги изтеглили.

Първата копка бе направена на 19 октомври 2020 година

Ако администрацията на кмета Хасан Азис не беше пропиляла тези няколко месеца със своята некадърност, нямаше да се стигне дотук. През 2021-ва, най-късно в началото на 2022-ра Кърджали щеше да има нова спортна зала, каквато спортистите заслужават, припомня Караянчева.

Бюджетът на Министерството на младежта и спорта е в размер на 140 милиона лева, а през 2020-а той беше 82 милиона. Така че няма да е проблем да се осигурят допълнителни 2 милиона лева и да се започне строителството, но не се прави нищо. Призовавам политическите сили и управляващите в областта да се обединят и да воюват за общата кауза, наречена нова спортна зала в Кърджали.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *