Чудо след 175 часа: Спасиха жена под отломките на сграда в Хатай

На осмия ден след опустошителното земетресение в Турция спасителите все още успяват да извадят живи хора. На много места в Турция обаче издирвателните дейности вече са прекратени и се извършват разчиствателни дейности, като например в Адана днес, където в продължение на няколко дни от 7-и февруари и български спасители участваха в спасителните операции.

„Трагедия. Хиляди изравнени със земята къщи и жилищни блокове, неописуема човешка мъка и едва дишаща надежда. Истински апокалипсис!“ Така първите планински спасители към БЧК, които се завърнаха от Турция, описаха гледката след опустошителните земетресения. Пет дни, денем и нощем, те се бореха за всеки човешки живот, който кучетата-спасители откриваха изпод развалините по миризмата.

Друга група наши спасители продължават да издирва оцелели в град Хатай, където днес на 175 часа днес бе извадена изпод руините жена и веднага откарана в болница. Преди това в града бе спасен седемгодишният Мустафа, който беше блокиран под руините в продължение на 163 часа.

Спасителните работници в Кахраманмарас също са се свързали с трима оцелели, за които се смята, че са майка, дъщеря и бебе, в руините на сграда, съобщи CNN Turk.

Чудо и в Ислахие, провинция Газиантеп. 40-годишната Сибел Кая, която беше под развалините на 5-етажна разрушена сграда в Ислахие беше беше спасена в 170-я час. 

Екипи извадиха от развалините и в Бесни, Адъяман, 60-годишна жена, прекарала там 166 часа. 44-годишната Найме, от Адияман, също беше спасена на 165-ия час.

Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *